fredag 28. august 2009

Media og forventningene som følger med de

Jeg tenkte egentlig å starte innlegget med definisjonen av media. Men jeg fant ingen egentlig definisjon, jeg fant en hel del andre rariteter om media, medier og medium. Men ingenting som passet til det jeg ville ha. Bortsett fra dette: "Ordet media blir særlig brukt om «midlene som noe blir spredt igjennom», det vil si kommunikasjons- eller formidlingskanaler."
Og er det ikke egentlig det vi vil at de skal? Vil vi ikke at de røpe, oppdage og avsløre hemmeligheter som staten, enkeltpersoner og større samfunn holder på? Jo, det er det vi vil. Men noen ganger kan det gå den veien du ønsker og andre ganger gå mot deg.

"The media's the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and to make the guilty innocent, and that's power." -Malcolm X

Malcolm X har rett, de kan påvirke alt og alle, og det kommer mediene til å fortsette med, så lenge de anser jobben sin for å oppdage, skrive om og avsløre hemmeligheter som ikke burde være hemmeligheter.

Og nå som vi lever iPod generasjonens verden er det vel greit å kunne bruke alle hjelpemidlene og duppedittene som følger med den. Det er her mediafaget kommer inn for min del. Jeg er nok ikke det du vil en teknisk anlagt person, jeg vet hvordan jeg bruker facebook, it's learning og google. Men jeg aaaaaner ikke hvordan man skal lage en film, jeg har gjort det, og skuespiller prestasjonen min var sånn ca 10 ganger bedre, og jeg er en elendig til å spille. Virkelig dårlig. Jeg kunne ikke løyet til verdens mest lettlurte person engang. Men for å gå tilbake til det tekniske. Jeg forventer av mediafaget å lære om hvordan vi bruker datan på et litt dypere, komplisert plan, jeg forventer å lære noe om medier, hvordan vi kan bruke de til vår fordel og ikke få de mot oss, jeg forventer å lære noe om tv, aviser og radio.

For å være helt ærlig så vet jeg ikke helt hva jeg kan forvente, eller vil forvente. Forventninger har tendenser til å gå meg midt imot og ikke spille til min fordel så jeg tror jeg velger å håpe i stede for å forvente.

Men en ting er sikkert, media er og blir spennende.

1 kommentar:

  1. Sikkert lurt å håpe framfor å forvente. Men jeg har sans for det du sier om å lære å bruke dataen på et litt dypere, komplisert plan. Samtidig er jeg litt usikker på hva du mener her.
    lykke til
    JaO

    SvarSlett